Politieke Profielen: Emanuelson Usia Zenovia (NPS)

Waarom bent u in de politiek gestapt?

Ik ben een democratisch persoon en zag dat in de 80er jaren die parlementaire democratie was kapot geslagen door een groepje militairen, waarbij Surinamers hun weg niet vrijelijk konden vinden in de samenleving, je werd bang om je mening te uiten over zaken die niet gingen zoals je gewend was in ons geliefd land. Het enig beroep waarop ik gefocust was als kind, was het onderwijs, werken met kinderen, hen bijbrengen wat nodig was voor en in hun verdere ontwikkeling. En een van mijn karakteristieken was, is nog steeds: vrij kunnen praten, voor mijn mening uitkomen, zonder vrees. En het is mij ook in mijn werk als leerkracht 35 jaren lang goed gelukt om mijn leerlingen mondig te maken, want ik leerde hen op te komen voor zichzelf.

Waarom heeft u voor de NPS gekozen?

Nou…er is zóveel dat mis is gegaan in dit land de afgelopen 9 tot bijna 10 jaren onder deze president. Het volk zal echt bewust gemaakt moeten worden dat zij geduld zal moeten betrachten, omdat de augiasstal die opgeruimd moet worden, a hell of a job zal zijn. Maar…de NPS kennende zullen zij de noden van het volk op de eerste plaats zetten. En als ik geen gehoor zal krijgen bij de problemen die ik zal aankaarten voor het Nickeriaans volk in het bijzonder en het Surinaams volk in het algemeen, zal ik TAMTAM maken ja. Het onderwijs is helemaal ten gronde gebracht en daar zal ik echt met alle kracht voor vechten. Ontwikkeling, onderwijs is de basis van alles. Ik zal ervoor vechten dat de afbraak van de onderwijsmogelijkheden, die veroorzaakt is door deze èn de vorige regering, wederom hersteld wordt. En de NPS heeft ongetwijfeld die kennis in huis, a PARYIJ f’mi lai KADER.

Gelijk wil ik meegeven dat de jeugd/jongeren, hoog in aanzien zijn bij mij. Er is in het distrikt geen sportaccommodatie voor de jongeren die dat hard nodig hebben. Waar er een sportveld is opgezet, zie je steeds mensen van een specifieke laag. De kinderen van de kleine man komen niet aan bod, het is alsof ze er niet bij horen. Er moet een goed doordacht plan komen voor schoolzwemmen en zowel in het oosten van Nickerie en in het westen, waar veel basisscholen gecontreerd zijn, zal er een zwembad moeten komen met goedgetrainde lifeguards. En dan heb je ook direkt wat werkgelegenheid gecreëerd. Mijn derde onderwerp is de landbouw. Die is gewoon “total loss” geslagen. Groenteteelt, rijstbouw, noem maar op. Men had de mond vol van hoe geweldig ze het zullen doen met hun voedselschuur. Het is een lege schuur geworden, want de landbouwers hebben helemaal geen ondersteuning van die overheid gehad. Dan hoef je niet eens te praten over geld. Dat geld was er, ze hebben alles GESTOLEN! Vrienden en familieleden verrijkt. Ik zit in de rijstbouw, 4 arealen van elk ongeveer 1 ha. Die regering heeft niets te maken met de padiprijs en ze hebben lak aan de prijzen van input. Ondernemerschap brengt welvaart in een land, dus we moeten vooral nu gaan voor kleine en middelgrote bedrijven. Jouw burgers kunnen -tig bedrijven opzetten in elk distrikt met ondersteuning en begeleiding van de regering met haar DESKUNDIGEN.

Wat moet de regering als eerst aanpakken?

De deskundigen op onderwijsgebied en de gezondheidszorg moeten onmiddelijk starten met hun werk, de economen in de Partij moeten direkt inventariseren wat die rovers hadden in 2005 en wat ze nu bezitten om over te gaan tot het binnenhalen van alle gestolen geld. We weten dat ze grote geldsbedragen op buitenlandse banken hebben, maar hier in dit land zijn er mogelijkheden om hen weer te melken, zoals ze het volk hebben gemolken al die jaren. Dus kortom : Onderwijs, Gezondheidszorg en Financiën.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: