Illegale verkopers vergroten besmettingsgevaar Coronavirus

“Het is riskant hoe de illegale verkopers nog meedoen aan de verkoop”, zegt de bezorgde burger Monique. Wat volgens haar opvallend is, is dat de illegale verkopers de protocollen met betrekking tot de preventie van Covid-19 niet altijd toepassen en hierdoor het besmettingsgevaar met het virus vergroten. Het is al weken dat de markt gesloten is, maar de drukte voor de voorgevel van de markt houdt nog niet op. Deze bezorgde burger zegt verder aan de krant dat zij dagelijks voorbij gaat vanwege een bezoek aan haar moeder, die alleen woont met haar nicht. Hierdoor kan zij optimaal belangrijke spullen en producten meebrengen voor haar moeder. “Voor mij is er geen andere keus, omdat ik de enige ben die het nog kan doen voor hen. Natuurlijk pas ik de protocollen toe en let ik op mezelf. Maar hoe voorzichtig kan je nog zijn?” Ze vertelt verder dat de politieagenten wel optimaal opdagen om de venters van de straat te verwijderen, maar deze illegale groep ziet het gevaar niet in en verschijnt korte tijd later weer op dezelfde plekken.

Eerder kiezen voor de straat dan Haïtiaanse markt

“Komt er ooit een ordening van deze illegale verkopers? Corona of geen Corona, dit geval doet zich al jaren voor. De meeste van hen hebben een plaats bij de Haïtiaanse markt, maar ze kiezen liever voor de straat om hun producten te verkopen”, zegt Monique. Uit gesprekken die de krant voerde met enkele van deze illegale venters blijkt dat een paar geen stand hebben op de markt. “We willen de afspraken met de districtscommissaris niet negeren, maar in de markt verkopen we niet. Alleen op straat en voor de winkels kunnen we verkopen, en hoe het deze dagen helemaal niet gaat , kunnen wij nog wat verdienen door zo mee te doen aan de verkoop”, zegt een standhouder. Het ventersprobleem gaat volgens Monique pas stoppen als er zelf niet wordt gekocht bij hen. “Ik weet dat men nu vooral bladgroente nodig heeft, maar die zijn ook te verkrijgen bij de winkels of bij verkopers die de protocollen strak toepassen. Dat doe ik dagelijks. Dit is een gevecht, waarbij wij samen moeten werken. Als het een andere kant opgaat, kan er van alles gebeuren”, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: