‘Ook wij winkeliers zetten onze levens op het spel’

Je leven op het spel zetten en de samenleving ondanks een coronaviruspandemie toch proberen ten dienste te zijn. Ja, niet alleen politieagenten, militairen, artsen en verpleegkundigen doen dat in deze zeer moeilijke tijd, maar ook de winkelier die nu met een mondkapje en handschoenen via een kleine opening, bedekt met plastiek, bij de deur of het raam producten nog aan de samenleving blijft doorverkopen. “Men beseft het niet, maar ook wij winkeliers zetten onze levens op het spel. Ook ik heb een vrouw en kinderen. We doen ons best om het met de stijgende koers nog te overleven en nu moeten we dat ook doen met het Coronavirus erbij. Ik vrees elke dag dat er een klant zal komen en ons allemaal hier gaat besmetten. Maar het werk gaat door. We worden soms voor vies en vuil uitgescholden voor de prijzen en we zijn een paar keren zelfs beroofd, maar niet alles is onze schuld. Het is de situatie in het land”, zegt een winkelier aan de krant. Vanaf de dag dat het eerste Coronageval in Suriname werd aangekondigd, ging het land aanzienlijk in paniek. Veel mensen hebben door de paniek veel levensproducten gekocht en andere huismiddelen. Hierdoor zijn de meeste winkeliers op den duur ook aan de helft van hun voorraad verkoopproducten heen. Om de samenleving toch verder tegemoet te komen, wordt al geruime tijd in wisselwerking tussen de winkeliers gewerkt door in wisseluren open te staan. Er wordt naar begrip gevraagd vanuit de samenleving.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: