Moody’s verlaagt de rating van Suriname naar B3; verandert de outlook in negatief

Moody’s Investors Service, (“Moody’s”) heeft vandaag de lange termijn outlook van de Surinaamse overheid gedegradeerd van B2 naar B3, en de vooruitzichten veranderd van stabiel naar negatief.

De verlaging naar B3 weerspiegelt de aanzienlijke verslechtering van de begrotingscijfers, aangezien de groter dan verwachte begrotingstekorten in 2018 en 2019 hebben geleid tot een aanhoudende stijging van de overheidsschuld tot 75% van het BBP aan het einde van 2019.  De verlaging is ook het gevolg van de toegenomen liquiditeit en de externe risico’s.

De negatieve vooruitzichten voor de B3-rating weerspiegelen de mening van Moody’s dat de risico’s naar beneden zijn bijgesteld. Bij gebrek aan begrotingsconsolidatie zullen aanhoudend grote begrotingstekorten in 2020-21 potentiële financieringsrisico’s met zich meebrengen. Moody’s ziet aanhoudende druk op de wisselkoers, waardoor de kans toeneemt dat een abrupte correctie de schuldmetriek en het totale kredietprofiel van Suriname verder kan uithollen.

error: Kopiëren mag niet!