Brandstof verkopen met ruim 50% afgenomen

Dagblad Suriname sprak met meneer M., pompstationhouder in het zuiden, een station dat doorgaans behoort tot de drukstbezochte. Zijn gezicht staat toch een beetje zorgelijk wanneer hem gevraagd wordt hoe het gaat met de verkopen.

“Dus, we verkopen niet een beetje, maar enorm veel minder! Veel bedrijven zijn dicht, dus hun personeel rijdt stukken minder. Een groot aantal mensen werkt nu van huis uit, gebruikt dus ook veel minder benzine. Alle bussen die bij ons kwamen tanken, en dat was een groot deel van onze verkopen, dat is ook weggevallen. Taxi’s tanken ook al veel minder; ook een grote groep, maar zelfs mensen die weekends buiten de stad gingen, of naar het binnenland, dat scheelt best veel ja.”

De ondernemer vertelt ook dat ook zijn shop, uit veiligheidsoverwegingen in verband met het Coronavirus, gesloten is. “Ja ik verkoop wel wat via het raam, maar dat is echt heel veel minder dan normaal, dus we nemen haast niets meer af voor de shop bij de leveranciers. We gaan er toch mee blijven zitten. Aan de pomp zijn de verkopen met minstens ruim 50% afgenomen, in de winkel verkopen we nog veel minder.” Ook een belangrijke aderlating is de avondklok, omdat nu ‘s avonds helemaal niks meer verkocht kan worden. Of hij zich er zorgen over maakt? “Natuurlijk, als dit nog iets langer aanhoudt, komt mijn bedrijfsvoering in gevaar. En als een bedrijf over de kop gaat, heeft dat consequenties: het personeel staat dan ook op straat, hun gezinnen hebben dan geen inkomen of zelfs het inkomen van de kostwinner is minder. Dus ja, we moeten toch gauw op de een of andere manier hier snel uit zien te komen, want het ziet er echt niet rooskleurig uit nu! Alsof het niet al moeilijk genoeg was…”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: