14 DNA-leden keren niet meer terug

Politieke partijen die mee zullen doen met de verkiezingen hebben gisteren hun kandidatenlijsten bij de betreffende hoofdstembureaus in de verschillende districten ingediend. Naast de nieuwe partijen en nieuwe kandidaten op de kandidatenlijsten is ook belangrijk te noemen dat na de verkiezingen van 25 mei 2020, 14 van de huidige zittende leden van De Nationale Assemblee (DNA) niet meer terug zullen keren in ’s landsvergaderzaal. Zij zijn niet opnieuw gekandideerd op de kandidatenlijsten op DNA-niveau. Van de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) keren niet terug: Rachied Doekhie (2602 stemmen), Guilliano Snip (1502 stemmen), Roche Hopkinson (283 stemmen), Jenny Warsodikromo (803 stemmen), Wendell Asadang (400 stemmen), Keshopersad Gangaram Panday (136 stemmen), Ruchsana Ilahibaks (89 stemmen), Erwin Linga (1652 stemmen), Yvonne Maabo (schaduwkandidaat in 2015) en Grace Watamaleo (1991 stemmen). Van de overige fracties zijn dat: Djoties Jaggernath (VHP/ 2613 stemmen), Diepakkoemar Chitan (PL/HvB/ 941 stemmen), Cleon Gonsalves Jardin de Ponte (Palu/31 stemmen) en Rudolf Zeeman (BEP/1268 stemmen). Deze 14 leden hebben in totaal 14.311 stemmen binnengehaald bij de verkiezingen van 2015.

Wat Doekhie betreft, heeft NDP-voorzitter Desi Bouterse eerder al aangegeven dat die na 2 termijnen in DNA nu niet terug zou keren op de NDP-kandidatenlijst. Warsodikromo zei in 2018 aan Dagblad Suriname dat zij het rustig aan wil doen qua politiekwerk. Gonsalves Jardin de Ponte zei in 2019 dat hij zich voor de verkiezing van mei 2020 niet meer verkiesbaar zou stellen. FR

error: Kopiëren mag niet!