Op deze dag 12-18 april 2020 (week 16) 

12 april 2020 – 18 april 2020 – Plaatjes tonen verjaardagen en jubilea voor elke dag van de week. Deze week de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt, de Apollo 13-missie, golfmeester Tiger Woods, de kathedraal van Notre-Dame in Parijs, koningin Margrethe II van Denemarken, de Amerikaanse staatsman Benjamin Franklin, en het begin van de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog.

12 april 1945: Franklin D. Roosevelt, de enige Amerikaanse president die vier termijnen heeft gediend, stierf toen de Tweede Wereldoorlog ten einde liep. Hij werd opgevolgd door Vice President Harry Truman…

Franklin D. Roosevelt


13 april 1970: Een zuurstoftank explodeerde aan boord van de Apollo 13, en verlamde het ruimteschip bij het naderen van de maan. De missie werd gestaakt, maar de bemanning keerde veilig terug naar de aarde…

Apollo 13 crew


14 april 2019: Tiger Woods won de U.S. Masters om zijn eerste grote golftitel in 11 jaar op te nemen. Het was zijn 15e grote overall en gaf hem een vijfde groene jacket in Augusta.

Tiger Woods

15 april 2019: Een grote brand treft de kathedraal van Notre-Dame in Parijs. De torenspits en het dak zijn ingestort, maar de klokkentorens en waardevolle schatten zijn bewaard gebleven.

Kathedraal van Notre-Dame

16 april 1940: Koningin Margrethe II van Denemarken werd geboren. Ze regeert sinds 1972, toen ze als eerste vrouw in bijna 600 jaar de Deense troon bestierde.

Koningin Margrethe II

17 april 1790: De Amerikaanse staatsman Benjamin Franklin is overleden. Hij hielp bij het opstellen van de Onafhankelijkheids verklaring en vond ook bifocals uit en voerde experimenten uit op het gebied van elektriciteit.

Benjamin Franklin

18 april 1775: Paul Revere reed door de nacht om de kolonisten van Massachusetts te waarschuwen voor de komst van Britse troepen aan het begin van de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog…

Paul Revere
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: