Ook scheidsrechters missen voetbal

Niet alleen de voetbalspelers, maar ook de scheidsrechters hebben een financiële strop door de corona-uitbraak. Ook de scheidsrechters die aangesloten zijn bij de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) missen het inkomen na een voetbalwedstrijd. Het heeft wel minder impact op de scheidsrechters, omdat de scheidsrechters het wedstrijdfluiten als bijbaan hebben. Sommige scheidsrechters zien deze inkomsten als een extraatje. Maar zeker wordt het voetbal ook gemist door de scheidsrechters. In Suriname heeft de stopzetting van de competitie geen gevolgen voor de arbitrage in vergelijking met het buitenland, omdat de scheidsrechters in het buitenland kunnen leven van de arbitrage.

Head of Referee Robert Obergh heeft in opdracht van de Concacaf de nodige informatie doorgespeeld aan de Surinaamse scheidsrechters dat ze tijdens deze coronacrisis toch nog in beweging moeten blijven. De Concacaf heeft aangeven dat de scheidsrechters ten alle tijden fit moeten blijven, omdat het zo kan zijn dat de competitie op elk moment van start kan gaan. Tegen die tijd moeten zij geen achterstand hebben. Gewoonlijk ontvangen de scheidsrechters SRD 150 per wedstrijd. De arbiterskosten worden gedekt door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Voorheen moesten de clubs zelf deze kosten opbrengen, maar door de gelden die vrijkomen door de sponsering van Telesur worden de totale arbitrage kosten opgebracht door de SVB.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: