40-jarige bromfietser 17de verkeersdode

De 40-jarige bromfietser M.L. is op zaterdag 11 april 2020 omgekomen na een aanrijding op de kruising van de Zwartenhovenbrug- en de Anton de Komstraat.

Uit het onderzoek blijkt dat de 29-jarige autobestuurder D.I. met zijn voertuig over de Zwartenhovenbrugstraat reed komende vanuit de Gemenelandsweg en gaande richting de Saramaccastraat. Hij zou vervolgens in de Anton de Komstraat afslaan, maar gaf daarbij aan enkele auto’s en een bromfietser, de 40-jarige bromfietser M.L., voorrang. De bromfietser verkoos echter om de bedoelde wagen van D.I. rechts in te halen. Bij die manoeuvre kwam het stuur van de bromfietser tegen de rechter-achterhoek van de auto van D.I. Hierdoor slingerde de bromfietsers op de rijhelft van een tegenligger en kwam vervolgens in botsing met die tegenligger. Later bleek het te gaan om de 30-jarige autobestuurder S.G.

De laatste is na die botsing doorgereden en heeft zich kort daarna op buro Nieuwe Haven aangemeld. Hij had in de eerste instantie zijn broer gestuurd om de schuld op zich te nemen, echter viel de broer door de mand. S.G. heeft zich binnen de vier uren aangemeld en het bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hij verkeerde niet onder invloed van alcohol. De autobestuurder D.I. is wel in het bezit van een rijbewijs en verkeerde ook niet onder invloed.

Aan de hand van camerabeelden en de verklaringen van de betrokken autobestuurders blijkt dat de bromfietser de veroorzaker is van deze aanrijding. Beide autobestuurders zijn na verhoor heengezonden. Ook de broer van S.G. is heengezonden. S.G. is op bon geslingerd ter zake rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het lijk van de 40-jarige bromfietser afgestaan aan de nabestaanden.

Het verder onderzoek heeft politie Nieuwe Haven overgedragen aan de afdeling Verkeer van Paramaribo. Met het heengaan van deze bromfietser is de verkeersbarometer gestegen naar 17.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!