Olieprijs stuitert op en neer

De olieprijs verspeelt bijna alle winst van de dag. Een vat Brent kost nu $33,30, slechts 1,4% meer dan woensdag. Het lijkt erop dat handelaren er toch niet op vertrouwen dat Saoedi-Arabië en Rusland tot een akkoord over het beperken van de productie komen. In het verleden is gebleken dat de details het belangrijkste zijn bij dit soort akkoorden. Als die bekend zijn kunnen schattingen worden gemaakt over wat een productiebeperking zal doen met het aanbod en de prijs.

De videovergadering tussen de oliestaten gaat voorlopig verder. De komende uren kan er veel volatiliteit zijn op de oliemarkt, die tot nu toe reageert op elke snipper nieuws over het olie-overleg. Persbureau Reuters meldt donderdagavond dat olie-alliantie Opec+, waartoe Saoedi-Arabië en Rusland behoren, de productie met 12 mln vaten per dag willen beperken. Andere landen zouden dan 5 mln vaten per dag minder uit de grond moeten halen. Reuters baseert zich op een bron binnen Opec+.

error: Kopiëren mag niet!