Vicepresident Adhin: ‘Dit is geen simpele crisis’

President Bouterse nu bezig met 3 issues

Vicepresident Ashwin Adhin is het oneens met de kritiek die door de oppositieparlementariërs in De Nationale Assemblee dinsdag is geuit met betrekking tot de manier waarop president Desi Bouterse zich in alle rust teruggetrokken heeft in Saramacca om van daaruit overleg te voeren en hierdoor niet eens de tijd te nemen om De Nationale Assemblee (DNA) toe te spreken over de ingediende Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand. “De president is op dit moment bezig met drie issues. Nood breekt wet, maar dan nog zijn wij hier voor een noodwet. Het is een unicum. Maar die nood is daarbuiten en we kennen deze volkspresident. Als de noden daar zijn op het moment, dan gaat hij zich natuurlijk terugtrekken met alle actoren en dan is er natuurlijk een overload aan programma’s. Dan kunt u natuurlijk zeggen dat hij hier moet zijn, maar met alle respect zeg ik: ‘dit is geen simpele crisis’. En het is ook groter dan alleen Covid-19. Het beslaat economisch van het binnenland tot hier. Misschien zitten wij hier nog te debatteren en te discussiëren, maar als ik u in detail moet aangeven wat er nu gebeurt, dan gaat u begrijpen waarom de president niet hier aanwezig is maar graag aanwezig zou willen zijn”, hield Adhin het college voor. Wanneer de president die drie issues verholpen heeft, kan hij de vergaderzaal van het parlement binnenlopen. Het was vooral VHP-assembleelid Mahinder Jogi die flink kritiek leverde over de houding van het staatshoofd dat in donkere dagen niet in ’s lands vergaderzaal te zien is om de natie toe te spreken. “In tegenstelling bevindt de president zich bevind naast een zwembad op een ligbed. Ik herinner u wat de president eens zei aan de Waterkant: ‘Al staat Paramaribo in brand, ik slaap als een roos’”, aldus Jogi.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: