“Tijdens deze crisis moet je selfsupporting zijn”

Een sector die met zekerheid geheel stil is komen te liggen, is het toerisme. Toch zien sommigen nieuwe kansen in deze barre tijden. “De mensen moeten thuisblijven om de Corona epidemie te beperken”, zegt onderneemster Suzy van Wegwijs Suriname, een toerismebedrijfje. “Nu het toerisme lam ligt, omdat er geen vliegverbindingen zijn, is er geen toegang voor de toerist.” Suzy merkt op dat ze over meerdere vaardigheden beschikt, waardoor zij de overstap naar andere activiteiten heeft kunnen maken. Door een opleiding als kok probeert ze nu daarin haar weg te vinden. “Godzijdank heb ik die opleiding gevolgd, waardoor ik nu een ‘take away service’ kok ben.” Het zou voor Suzy een ramp zijn als ze niets anders kon, vertelt ze. Overigens was Suzy al kok tijdens de perioden dat ze met toeristen de jungle inging. “Want als we in het bos waren, dan kookte ik al voor ze”, zegt ze lachend. Naast haar kookkunsten vindt deze onderneemster dat je ook ‘selfsupporting’ moet zijn. “Door te planten, kan je al voor voedsel voor je eigen gezin zorgen”, licht Suzy toe, die op het terrein verschillende groenten heeft geplant en deze met trots demonstreert.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: