Gentle vertrapt gegeven bevelen OM

Objectiviteit onderzoek contra Bid-leden in twijfel 

Waarnemend hoofd Bedrijfsvoering, inspecteur van politie Sergio Gentle, heeft eigendunkelijk een bezoek gebracht aan één van de aangehouden arrestanten, de politieman A.. Deze politieman is afgelopen week in verzekering gesteld in verband met de 6 kilo drugszaak welke in de keukenruimte van een vliegtuig is aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat Gentle afgelopen zondag een bezoek heeft gebracht in het cellenhuis van Uitvlugt aan deze politieman A., terwijl deze verdachte in de beperking zit en geen enkel bezoek mag ontvangen. Het is niet bekend hoe de zaak bij het Openbaar Ministerie is beland. In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname gesproken met officier van justitie Cynthia Klein-Jules. Zij wenste hierop niet in te gaan. 

Uit betrouwbare bron verneemt de krant dat een medewerker van de Narcoticabrigade, de verbalisant in deze drugszaak, is overgeplaatst. Dit gebeurde nadat Gentle het vermoeden kreeg dat deze verbalisant mogelijk de informatie c.q. zijn bezoek aan de arrestant A. zou hebben doorgespeeld aan het Openbaar Ministerie. Gentle op zijn beurt maakte een ingebrekestelling op naam van de verbalisant en stuurde deze naar de waarnemend HRM, Raoul Hellings. Hellings heeft de desbetreffende verbalisant van de afdeling Narcotica afgelost. De politieman van Narcoticabrigade is op dinsdag 7 april afgelost. Hij is momenteel werkzaam bij recherche Paramaribo.

Merkwaardig is deze is dat de aangehouden politieman A. destijds, na de ontdekking van de drugs van het Bid-team, ook gelijk was afgelost. Hij was toen door tussenkomst van Gentle overgeplaatst bij RBT Paramaribo. Wat is de noodzaak voor Gentle om deze arrestant te bezoeken? Dagblad Suriname legde deze vraag voor aan inspecteur Gentle. Deze deelde de krant mede dat het pertinent onjuist is dat hij de arrestant heeft bezocht en verwees de krant voor alle andere informatie naar het Openbaar Ministerie en het onderzoek. In tegenstelling tot wat het KPS beweert heeft de journaliste van dit artikel nooit beloofd dat zij een rectificatie zal plegen van dit artikel.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: