Cleopatra Jessurun: reeds 4 personen genezen verklaard

Op de persconferentie gistermiddag 8 april gaf Dr Cleopatra Jessurun aan dat de Covid teams dagelijks druk zijn met swabs waar nodig, contact tracering, met maatregelen van preventie en voorlichting en veel meer. In de Americas zijn er op dit moment 417.416 bevestigde gevallen van het coronavirus waarvan 12597 zijn overleden. In Suriname staat de teller nog steeds op 10, waarvan 1 persoon helaas is overleden. 

Onlangs zijn er 4 personen genezen verklaard waaronder ook de Franse ambassadeur die intussen weer in Suriname is. De fysieke exit-screening van de repatrianten uit Aruba en van positief bevonden personen vond dinsdag, op de 15de dag van de quarantaine, plaats. 

De protocollen voor de exit, gezondheidsverklaring en postmortale zorg staan op de covid-19 website. Voor de komende repatriatie uit met name Nederland zal het protocol van Overheids-quarantaine gehanteerd worden, en de maatregelen daartoe worden verscherpt.

De medische zending heeft in het kader van covid-19 preventie 48 griep poli’s in het binnenland opgezet voor verdachte gevallen. In samenwerking met de Braziliaanse ambassade worden ook de Portugeestaligen opgevangen. Jessurun benadrukte wederom het advies van ook het WHO aan het grote publiek om geen maskers te gebruiken. Die zijn voor professioneel gebruik. Een masker steeds aanraken, omgekeerd aandoen, langer dan 5 uren niet vervangen, is hetzelfde als geen masker aandoen of erger, zei Dr Jessurun.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: