Surpost voert dinsdag protestactie

De voorzitter van de DPWO (Dienst der Posterijen Werknemers Organisatie) de heer Walther Uiterloo vertelt aan Dagblad Suriname dat de werknemers, in totaal ongeveer 200 arbeiders, op dinsdag 7 april om 9 uur ‘s morgens in protest zullen gaan op het Kerkplein. De reden hiertoe is dat structureel al heel lang de salarissen pas rond de 5de van de volgende maand worden uitbetaald, en dan heel vaak ook nog in delen. Maar, zegt Uiterloo, er is nog veel meer mis in de onderneming vanaf deze directeur in 2013 in die functie kwam. De werknemers zijn het beu, en de bond heeft haar goedkeuring gegeven aan de aktie. “Vanaf september 2019 worden onze salarissen structureel niet op tijd uitbetaald. Hij betaalt gewoon de 3de, 4de of 5de dag van de volgende maand. We hebben ons ongenoegen al heel lang terug naar de autoriteiten doorgespeeld, we hebben zelfs op de stoep gestaan van het ministerie van Financien waaronder wij vallen, maar niemand luistert naar ons!’

Uiterloo vindt dat de directeur gewoon de wet aan een kant zet door werknemers niet zoals voorgeschreven uiterlijk op de laatste dag van de maand uit te betalen. Op 3 april betaalde hij een deel uit, en vandaag weer een deel, zo kan dat niet gaan in een overheidsbedrijf! Hij zegt gewoon dat ‘de rest volgt’. Maar dat is maar een klein deel van het wanbeleid, want als ik eenmaal begin ben ik morgen nog niet klaar.”

De actie houdt in dat men naar het hoofdkantoor gaat om te protesteren om de gemeenschap te laten zien dat het zo niet verder kan. Volgens Uiterloo zal men zich houden aan de geldende voorschriften van social distancing en het verbod op samenscholing, maar de maat is nu wel vol. “Die man is al 74 jaar oud, volgens mij al dement, hij moet opstappen en plaatsmaken voor jongere mensen. Wij zijn lid van de CLO, maar Hooghart staat aan de kant van de directeur, dus daar kunnen we niks mee. Daarom voeren we morgen actie!”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: