Conceptwet Uitzonderingstoestand 

In de Nationale Assemblee wordt een wet aangeboden tot afkondiging van de burgerlijke uitzonderingstoestand in verband met de COVID-19 pandemie. 

Daarmee wil de regering een uitzonderingstoestand afkondigen voor drie maanden welke door de Nationale Assemblee eenmaal voor maximaal dezelfde duur kan worden verlengd. 

De conceptwet zal deze week behandeld worden in De Nationale Assemblee. De wet voorziet in financiële steun aan noodlijdenden, de aanwijzing van gebouwen, terreinen en andere gelegenheden voor speciale doeleinden in dit kader, het geven van richtlijnen aan of verplichten van burgers, bedrijven, instituten en organisaties met betrekking tot hun bewegingsvrijheid en hun sociaal-maatschappelijke en economische activiteiten, het zorgen voor de noodzakelijke financiële middelen die de gespecialiseerde medische instituten en organisaties nodig hebben voor een optimale beheersing en bestrijding van de Covid-19 epidemie en andere in het kader van de Covid-19 epidemie noodzakelijk gebleken voorzieningen in verband met de veiligheid, gezondheid, economische en financiële omstandigheden van burgers.

Hieronder kan de gehele conceptwet worden gedownload.

error: Kopiëren mag niet!