Recordaantal sterfgevallen in New York

In de staat New York zijn in de loop van zaterdag minstens 630 mensen overleden aan de gevolgen van een Corona-besmetting. Dat is het hoogste aantal binnen 24 uur tot nu toe. Het totale dodental in New York komt daarmee ruim boven de 3500 uit, bijna de helft van alle gevallen in de VS.

Volgens Andrew Cuomo, de gouverneur van de Staat, is de piek nog niet bereikt. ‘We verwachten die in komende zeven dagen’ zei hij. Volgens Cuomo verspreidthet virus zich ‘als een brand’ door New York.

Het grootste deel van de sterfgevallen doet zich voor in New York City. Meer dan een kwart van alle Corona-slachtoffers in Amerika viel in deze stad. New York wordt inmiddels bijgestaan door China dat een vliegtuig stuurde met 1000 beademingsapparaten.

error: Kopiëren mag niet!