NPS: Surinamers laten wij samen covid 19 bestrijden

Op 5 April 2020 hield het congres van de NPS, een buitengewone vergadering, waarin besproken is de kandidaatstelling van de leden van de volksvertegenwoordigende lichamen. Dit ivm de verkiezingen van 25 mei 2020. Voorzitter Gregory Rusland besprak ook de kwestie van het corona virus.

“Er zijn veel zaken die ons nu aan het denken zetten. De NPS staat volledig achter alle maatregelen, betreffende de indamming van het COVID-19 virus. Laten we alle regels volgen zodat wij niet erger getroffen worden door het virus. De regering moet precies uitleggen wat er gedaan moet worden, om het virus onder controle te krijgen vind Rusland. Als er wetten gemaakt moeten worden, om dit virus de kop in te drukken, zal de NPS hierachter staan. Maar als er wetten worden gemaakt in lijn met het financieel- economisch vraagstuk, zal de NPS hier niet aan meewerken. Het voorstel is in overleg met DNA en raadpleging van bestaande wetten zaken aan te pakken. We weten dat de president een geheime pot heeft, we willen weten hoeveel geld er in de pot zit. Hoeveel geld de president de afgelopen tijd heeft gebruikt uit de pot. Laten we gelden besteden om het corona virus te bestrijden. Er word momenteel olie gezocht langs de kust en er is weer een vonds gedaan. Onze concentratie is nu op het corona virus, maar we moeten ervoor waken dat we de regering niet laten doen wat ze willen gedurende deze periode. We hebben tijdens een eerder gehouden meeting gesprekken gevoerd met verschillende leiders van politieke partijen en anderen. We hebben aangegeven dat we ons zorgen maken over de ontwikkelingen tav het corona virus. Als de regering stiekem probeert de toekomst van onze kinderen te vernietigen zullen we wel modellen bedenken om te protesteren hiertegen. We werken hier niet aan mee. Het corona virus geeft ons problemen, het geeft de hele wereld problemen. Economieën van grote landen zijn in problemen. Wat in andere landen gebeurt heeft ook impact op ons land. Er moet ervoor gezorgd worden dat de effecten van het corona virus in Suriname minimaal gehouden worden. We moeten samenwerken
(ongeacht kleur, politieke partij of religie)en ervoor zorgen, dat Suriname er goed uitkomt. Als de regering bezig is met hun activiteiten, laten wij goed kijken wat zij doen. Laat u zich niet afleiden. De crisis van Suriname is niet gerelateerd aan Corona. De crisis is gerelateerd aan het wanbeleid van de regering. Een nieuwe regering moet komen om het land weer op orde te brengen”, besloot Rusland zijn betoog.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: