Riad Nurmohamed: “5 jaar lang was er geld voor populistische projecten, maar niet voor gezondheidszorg”

‘Nu komt men met een Wet Uitzonderingstoestand’

Riad Nurmohamed

In gesprek met Dagblad Suriname zegt parlementariër Riad Nurmohamed dat de huidige regering onderwijs en volksgezondheid zwaar heeft verwaarloosd vanaf dag 1. “En nu zitten we opgescheept met een situatie waar gezondheidsinstellingen zonder handschoenen en mondkapjes zitten. Het Wanica Ziekenhuis is afgekeurd door de WHO. Het is een feit dat de regering 5 jaren terug opgeroepen werd door de VHP-fractie om de slechter wordende situatie in de gezondheidssector met name de ziekenhuizen aan te pakken. Elk jaar kwamen de ziekenhuizen in de kranten. De voorzitter van de VHP heeft zelfs geprobeerd om in het buitenland middelen te halen voor de ziekenhuizen, dat zelfs is afgewezen door de president.”

Opzettelijk verwaarloosd

Deze regering heeft de gezondheidssector opzettelijk verwaarloosd net als onderwijs stelt Nurmohamed. “Nu kunnen ze het Coronavirus niet optimaal aanpakken. Ze zijn vijf jaren lang bezig geweest populistische projecten uit te voeren, namelijk met geweldige gebouwen en wegen die uiteindelijk toch geen resultaat hebben geleverd. Zelfs het Wanica Ziekenhuis is afgekeurd door de WHO, want men heeft onvoldoende geld gestopt voor een goed project. De regering heeft zich bezig gehouden met showprojecten. En dit heeft allemaal ervoor gezorgd dat de gezondheidssector vandaag de dag in deplorabele toestand verkeert. Er zijn niet genoeg medicijnen, pleisters en schoonmaakmiddelen voor de ziekenhuizen.”

Uitzonderingstoestand gaat niet helpen

“Nu komt de regering met een uitzonderingswet.” Nurmohamed zegt: “Maar bij deze regering gaat de noodwet niet helpen. Vijf jaren lang was er geld voor populistische projecten, maar niet voor gezondheidszorg. Er is een zeer slecht beleid uitgevoerd. Er is te veel geleend en meer uitgegeven dan dat er inkomsten waren. De conclusie is dat de financiële economische situatie niet te redden is door deze regering. De dollars zijn er niet om de broodnodige investeringen te plegen in de zorg. Geld voor populistische projecten was er wel, maar voor duurzame investering was er niet. Nu wordt de prijs betaald. Een uitzonderingstoestand gaat de problemen echt niet verhelpen”, stelt Nurmohamed.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: