Kenniskring organiseert virtuele discussieavond

Op dinsdag 7 april zal de discussie-avond van Kenniskring gaan over “De mogelijke effecten van de valutawet!” De gastsprekers zijn Hans J. W. Moison, registeraccountant en oud directielid van De Surinaamsche Bank (DSB), die vanwege het 5 uren zomertijdsverschil, een videoboodschap zal uitspreken. Voorzitter Winston Ramautarsing van de Vereniging van Economisten (VES) en voorzitter Bryan Renten van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zullen mede-gastsprekers zijn alsook consultant  Viren Ajodhia, die het juridisch deel zal belichtten.

Er is veel te doen geweest sinds de aanname van de valutawet. Vele actoren hebben te kennen gegeven niet de juiste stukken vooraf te hebben ontvangen en dat men op het laatst een andere wet heeft doorgedrukt. De politiek, het bedrijfsleven, de cambio’s, de vakbeweging, de economisten en diverse deskundigen hebben hun kritiek geuit dat deze wet niet zal werken en de koers ook niet zal terugdringen. Het beoogde doel om de transactiekantoren middels een apart in te stellen orgaan te controleren zal niet werken, zegt de leiding van de Centrale Bank, die ook vindt dat de wet de bestaande bankwet doorkruist in haar wettelijke bepalingen als toezichthouder op de financiële instellingen en verzekeringswezen.

Enkele rechtszaken zijn aangespannen door zowel de Asfa, de VSB alsook enkele DNA-leden. De DSB heeft zich om “vage” redenen teruggetrokken. “Een ieder begrijpt het belangen- en politiek spel, vooral naar de verkiezingen toe. Gesprekken met DNA beloven dat er “amendementen” wijzigingen komen, vanwege de principiële protesten en het nattevingerwerk werk. De samenleving die het al zo moeilijk heeft met de enorme prijsstijgingen, het Coronavirus, de bussen die niet rijden, de lange rijen bij Chotelal en de stijgende zwarte marktkoers waarop men nu aangewezen is, ziet ook hun werk en brood in rook opgaan.”

“Daarnaast ook de burgerlijke ongehoorzaamheid in Paramaribo Zuid die boekdelen spreekt en ons inziens ook gezien dient te worden als een vorm van ontevredenheid, armoede en uitzichtloosheid van die gezinnen. De gastsprekers zullen de updates met de samenleving delen. Deze discussie wordt ook live via Youtube &  Trishull Broadcasting Network (radio kanaal 90,5 fm en tv kanaal 20.6) te beluisteren. Om deel te nemen aan de discussie moet men op de laptop of smartphone de zoom applicatie downloaden. De meeting link is: *https://zoom.us/j/978948603pwd=TVl5RlJNN1dvQXhiTnBDYWNyc3N4QT09, de Meeting ID: 978 948 603 en het wachtwoord: 057095. Als u geen toegang meer heeft tot zoom kunt u het volgen via *RCFA YouTube Live Stream * : https://youtu.be/K-a4OZWNQAM. Deze virtuele avond is mogelijk gemaakt dankzij de technology hosted by RCFA Webinars www.rcfa.com.”, aldus Kenniskring.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: