Herdenking China voor coronadoden

In China wordt zaterdag een nationale dag van de rouw gehouden om de 3330 ‘martelaren’ te herdenken, die zijn overleden aan het coronavirus. Om 10.00 uur ’s ochtends werd drie minuten stilte gehouden, er klonken sirenes en vlaggen hangen halfstok. De herdenking valt samen met het Qingming, het festival waarop Chinezen hun overleden geliefden en voorvaderen eren. Normaal gesproken reizen duizenden mensen hiervoor naar begraafplaatsen om bloemen bij graven te leggen en wierook te branden. Dit jaar heeft de overheid een dringend beroep gedaan dit niet te doen wegens de vrees voor een nieuwe besmettingsgolf.

In Wuhan zijn alle herdenkingsrituelen, die normaliter samenhangen met Qingming verboden tot zeker 30 april. Inwoners worden gevraagd ceremonies thuis te houden en te kijken naar een livestream van begrafenismedewerkers die de rituelen uitvoeren. In de stad zijn 2567 mensen overleden aan het coronavirus. Het land meldde negentien nieuwe besmettingen, waarvan een een lokale besmetting was, een patiënt die voorheen asymptomatisch was.

error: Kopiëren mag niet!