Olieprijs weer fors omhoog

Een aantal grote olieproducerende landen houdt maandag een videovergadering over het beperken van de eigen olieproductie. Dat meldden de persbureaus Reuters en Bloomberg op basis van bronnen binnen de Opec, de Organisatie van olie-exporterende landen. De olieprijs stijgt in reactie op het bericht.

Een vat Brent-olie kost nu $32,86, bijna 10% meer dan donderdag. Toen sloot de olieprijs ook al 20% hoger op de hoop op een productiebeperking, aangezwengeld door een tweet van de Amerikaanse president Trump.

Donderdag schoot de prijs kort ongekend snel (met een piek tot 47%) omhoog na een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij stelde dat Rusland en Saoedi-Arabië snel tot een akkoord zouden komen en de productie met een ongekende tien miljoen vaten per dag zouden terugschroeven. Toen bevestiging uitbleef, vlakte de stijging weer af.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: