Herrieschoppers leren het maar niet af

Het schijnt maar niet op te houden. De politie van Santo Dorp heeft woensdagavond een autoband met daarin een zak met petflessen besprenkeld met benzine op de kruising van de Nieuwzorg – en de Sohanweg aangetroffen. Deze zaken waren gereedgezet om in brand gestoken te worden. Door snelle actie van de politie en de militairen is de daad van de asociale ongehoorzame burger(s) dus voorkomen. Toen de sterke arm ter plaatse arriveerde, was er niemand op straat te bespeuren. In dit ressort van regio Midden hebben de politie en de militairen op haast alle dagen van de lockdown te maken gehad met de overtreders. Zij werden uitgedaagd en uitgelokt. De politie heeft tot nu toe tactvol opgetreden en de situatie is op basis daarvan niet geëscaleerd.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden heeft op de laatste persconferentie van Covid-19 wel aangegeven dat de politie waar nodig harder zal optreden. In eerste instantie was aangeven dat men na waarschuwingen zou worden vrijgelaten. Dit dringt echter niet goed door bij de herrieschoppers. Zij blijven maar hun kinderachtige praktijken voortzetten. Er zal zeker ook een moment komen dat de maat vol is. Naarden doet een beroep op de ouders van deze jongeren die herrieschoppen, om strenger op hun kinderen te gaan letten en hen dringend aan te spreken.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: