Duitsland sluit mogelijk ook de grenzen met Nederland

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer wil het grensverkeer verder inperken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De grenzen met Nederland worden mogelijk ook gesloten. Verder wil Seehofer iedereen die Duitsland per vliegtuig binnenkomt verplichten om twee weken in quarantaine te gaan. Volgens Der Spiegel legt zijn ministerie de laatste hand aan een voorstel dat maandag in Duitse kabinet besproken wordt.

De aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is tegen de aanscherping. Hoewel paasvakanties naar de buurlanden worden afgeraden, worden extra aanscherpingen buitensporig genoemd. Ook de Europese Commissie is kritisch over verdere interne controles in de EU.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: