Dilip Sardjoe haalt flink uit naar diaspora: “Het moment dat je een land achterlaat, moet je niet kletsen”

“In Suriname gaat het perfect, kan niet beter”

In gesprek met Frans Pinas van het Nederlandse radiostation Stanvaste heeft Dilip Sardjoe, eigenaar van Rudisa Holdings tevens lid van meerdere presidentiële commissies, flink uitgehaald naar de diaspora. Het gesprek begon over het Coronavirus. Sardjoe gaf aan dat alle gevallen in Suriname importgevallen zijn. Op vraag van Pinas over een dode, zei Sardjoe dat het fake news is. “Mensen houden ervan om mensen dood te maken, terwijl ze nog leven.” Op de vraag of Sardjoe de rijkste man is van Suriname, zei hij: “Dat weet ik niet, ik ben niet gaan kijken in andermans huis”. Sardjoe wilde ook niet over de koers praten. “Het interesseert me niet. Jou rekken zijn leeg (Nederland) en wij ook. We zijn gelijk. We leven lekker hier in Suriname. In Europa is het worse. Het gaat perfect in Suriname, beter kan het niet.”

Niks aan diaspora

Op vragen van Pinas over de economische situatie en eventuele hulp vanuit de diaspora zei Sardjoe het volgende. “Ik weet het voor mezelf. Waarom bemoeien jullie ? Als je geen Surinaams paspoort heb, ben je niet welkom.” Op vraag wat er met de kasreserve is gebeurd, zei hij: “Ik weet het niet. Hebben jullie een kasreserve? Daar, in Nederland, mag je niet eens een dollarrekening hebben. Wat voor k* rommel vraag je? Het is niet jou geld. Ik ben geen dia of spoor. Holland heeft harder geld nodig. Je moet naar zuurstofapparaten zoeken. Je hat mi ede, mi no sabi. Je moet me niets vragen over de overheid. Diaspora zijn geen Surinamers. A moment sa yu gwe, dan moet je niet kletsen over wat je heb achtergelaten. Als ik president word, gaat een visum 1000 dollar zijn.”

“Ik heb k* met Hollanders”

“Die Hollander zegt me niets. Ik heb k* met ze te maken. Zoek een Surinamer die miljonair is geworden in Nederland. Ik ben in Suriname miljonair  geworden. In mijn vaderland. Zoek een persoon met 10 miljoen legaal die Surinamer is”, daagde Sardjoe Pinas uit. “Het ligt aan de maatschappij, het is alleen voor de witte man. Ze hebben het moeilijker in Nederland. Stuur de namen voor me. Ze zijn rijk in Nederland zolang de belastingdienst het wilt. “They are trying to make a living”, aldus Dilip Sardjoe in het programma van radiostation Stanvaste.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: