BEP verheugd en hoopvol na tweede olievondst

“We zijn verheugd en hoopvol. Wij feliciteren de hele Surinaamse samenleving met deze zegen van de Almachtige,” aldus Ronny Asabina, voorzitter van de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP). Asabina is als mede-coalitieleider op donderdag 2 april 2020 officieel door president Desire Bouterse geïnformeerd over de positieve ontwikkeling. Het staatshoofd had het nieuws ontvangen van Staatsolie-directeur Rudolf Elias.

Zowel deze opmerkelijke olievondst als de eerste bevestigen dat Suriname een gezegend land is. De vondst is gedaan in de olieput genaamd Sapakara West 1, die onafhankelijk is van Maka Central-1 waar in januari dit jaar al significante olievoorkomens waren aangetroffen. Waar wij als partij aandacht voor vragen is dat de autoriteiten voortgaan met het scheppen van randvoorwaarden zodanig dat alle gebieden van Suriname de mogelijkheid krijgen om op gelijke voet mee te profiteren van de voordelen van deze olievondsten. De BEP propageert eerlijke en gelijke kansen voor eenieder. In dat kader hopen wij dat de voordelen uit de olievondsten ‘voelbaar, meetbaar en zichtbaar’ zullen zijn voor alle Surinamers.

Hoewel niet in raptempo, komen de randvoorwaarden wel voor elkaar. Recentelijk is de Milieuwet aangenomen en Suriname beschikt al over een waarborgfonds. Partijvoorzitter Asabina pleit nu voor de instelling van een mineraleninstituut, dat kwalitatief bemenst moet worden.

De BEP volgt de ontwikkeling op de voet en vertrouwt erop dat deze positieve ontwikkelingen ons land uiteindelijk in staat zullen stellen om de moeilijke tijden door te komen en economisch te groeien.

Media Team BEP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: