Israëlische minister van gezondheid positief getest

De Israëlische minister van gezondheid Yaakov Litzman en zijn vrouw zijn positief getest op het coronavirus en in quarantaine geplaatst. Volgens een verklaring maken ze het goed. Er wordt nu een contactonderzoek verricht, de minister had de laatste weken zijn publieke optredens al verminderd. Premier Benjamin Netanyahu testte maandag negatief op het virus nadat een staflid van het parlement besmet bleek.

Israël heeft meer dan 6092 besmettingen met het virus, 25 mensen overleden eraan. In het land gelden strikte thuisquarantaineregels voor iedereen. Het werkloosheidscijfer is daardoor omhoog geschoten naar 24%. Het land kondigde woensdag aan om de ultra-orthodox-joodse stad Bnai Brak nog meer af te grendelen na een grote uitbraak daar. De inwoners daar houden zich te weinig aan de regels, zei Litzman, die zelf partijleider is van Agudat Yisrael, een ultra-orthodoxe partij.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: