In troebel water is het goed vissen

Dat het goed vissen is in troebel water, bewijzen enkele asocialen die mensen in hun busjes proppen en SRD 10 vragen voor een rit naar Lelydorp. Deze figuren hebben de hoek van de Ladesma- en Dr. S. Redmondstraat uitgekozen als “eindhalte” en roepen met luide stem: “PL, PL”. Voor de rest zitten ze elkaar soms ook de huid vol te schelden (nyanman no lobi nyanman) en dreigen zelfs op de vuist met elkaar te gaan. Het bellen van de politie legt ook geen zoden aan de dijk, want dan rijden ze vlug weg, om vervolgens na een paar minuten weer hun asociaal gedrag te hervatten. Het is ook opvallend dat de politie minimaal aanwezig is in de stad, alsof de krachten gebundeld worden om in de avond de overtreders van de avondklok in de kraag te vatten. Op social media waren er zelf filmpjes te zien waar de politie met bijkans twintig voertuigen achter een bromfietser aangaan. Kort samengevat, deze figuren zorgen voor geluidsoverlast, betalen geen belasting en vormen een gevaar voor de volksgezondheid, door mensen als haringen in een ton te proppen in hun minibusjes. En dat van ‘s morgens 7 uur tot ‘s avonds 7 uur.

John D. Haywood

error: Kopiëren mag niet!