Ferrier: Voorlopig nog géén school! 

Niet alleen de media, maar ook de gemeenschap vraagt zich uiteraard af wanneer de scholen weer van start zullen gaan.

Onderwijsminister Lilian Ferrier gaf op de persconferentie van het Covid-19 team aan dat aanvankelijk de paasvakantie was verschoven van 16 maart tot 14 april, maar dat nu reeds duidelijk is dat onder de huidige omstandigheden en met de geldende regels in verband met het Coronavirus dat absoluut niet haalbaar is. De scholen zullen ook na de paasvakantie dus tot nader order gesloten blijven, en het ministerie zet alle zeilen bij om het ertoe te leiden dat niet alleen het basisonderwijs, met name de 5de en 6de klas GLO via de Televisie of andere elektronische media les krijgen, maar dat ook voor andere niveaus hetzelfde betracht zal worden. Instituten zoals het FHR geven al les op deze wijze. Ook voor het binnenland wordt naar manieren gekeken om het onderwijs op de een of andere wijze voortgang te doen vinden.

Het gaat dan vooral om distance learning middels de STREAM methode (Science, Technology, Reading, Engineering, Arts, and Mathematics). Of er daarna toetsing kan plaatsvinden hangt van de ontwikkelingen af, maar doorstromen van leerlingen behoort tot de mogelijkheden.

error: Kopiëren mag niet!