Carlo Lansdorf: Wie geeft zich met hart en ziel voor Suriname?

Carlo Lansdorf

 “De financieel-economische noodtoestand is door het Coronavirus pandemie enorm verzwaard. Iedereen krijgt te maken met het Coronavirus. De prijzen in de winkels zijn drastisch verhoogd. Meerdere producten zijn 100% duurder geworden. Ik voel het in mijn zak. Ik kan het huis als het ware niet uit. Het openbaar vervoer is stil gelegd. Ik zit thuis, zonder werk, zonder inkomen. Het onderwijsproces is onderbroken. Dit en nog veel meer maakt de mens ziek naar lichaam, ziel en geest. De angst, de onzekerheid veroorzaakt depressie, werkt moordend! Het is een kwestie van leven en dood”, aldus de alom heersende situatie.

Wie heeft gelijk?

“Suriname is aangeslagen, de nood is groot. Het doet mij denken aan de protestdemonstraties van de laatste tijd. De nood van Suriname werd onder de aandacht gebracht. Duizenden mensen kwamen op de been om te wijzen op het gevaar, dat uitgaat van het politiek, financieel en economisch beleid van het  moment. De mening van de regeringsgezinde en de politiek oppositie staan lijnrecht tegenover elkaar. Het land is in twee kampen verdeeld. De ene weet het beter dan de andere. De vraag wie gelijk heeft, wordt in het midden gelaten.”

Gemeenschappelijke vijand

Lansdorf: “Iedereen heeft de mond vol van eenheid. Het Coronavirus kan dit verlangen. Deze band enorm versterkt als wij ons ten volle inzetten tegen de dreiging. Suriname heeft in het Coronavirus een gemeenschappelijke vijand, een dreiging die met haar en wortel moet worden uitgeroeid. Zo ook kunnen wij armoede tot een gemeenschappelijke vijand maken.”

 Eenheid de beste demonstratie

“Ik mis de massale betrokkenheid van vooral de politieke partijen, die zich hebben opgeworpen om Suriname te redden van de ondergang en deelnemen aan de verkiezingsstrijd om na mei 2020 de lakens uit te delen in Suriname. Deze politieke partijen, geen enkele uitgezonderd, hebben miljoenen aan geld in de verkiezingskas. Het lijkt mij geen gek idee om dit kapitaal te besteden om in plaats van elkaar, het Coronavirus te lijf te gaan. Deze handeling zou volgens mij de beste demonstratie van eenheid zijn. Verder nog het verzameld geld te gebruiken om de armoede te bestrijden, onder andere in one on one coaching en training voor zelfstandige ondernemers.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: