Wereldgebeurtenissen voor april op de agenda 

1 april 2020 – 30 april 2020 – Elke maand publiceert Graphic News een Wereldagenda van de komende gebeurtenissen die de wereld de komende maand vorm zullen geven. De evenementen in april worden gedomineerd door de wereldwijde coronavirus pandemie.

4 april, Verenigd Koninkrijk: De Britse oppositiepartij bevestigt haar nieuwe leider op een evenement dat door het coronavirus is teruggeschroefd. Of Rebecca Long-Bailey, of Lisa Nandy of Kier Starmer zullen de veteraan-socialist Jeremy Corbyn opvolgen.

6 apr. Italië: Rafaël, een van de meesters van de Hoge Renaissance, stierf 500 jaar geleden, op zijn 37e verjaardag, waardoor zijn adembenemende artistieke prestaties nog verbazingwekkender werden.

8 apr. China: De 11 weken durende lockdown in Wuhan, het epicentrum van de wereldwijde coronavirus pandemie, zal gedeeltelijk worden opgeheven en iedereen die een “groene” code op een veelgebruikte smartphone-gezondheidsapp krijgt, zal de stad mogen verlaten. Dit staat in schril contrast met veel andere landen waar nog ernstige struikelblokken bestaan.

15 april, Zuid-Korea: De verkiezingen voor de Nationale Assemblee zullen doorgaan, waarbij het land voorzichtig optimistisch is over het dalende aantal coronavirus gevallen. Het ziet president Moon Jae-in in een precaire positie over de slabakkende economie.

20 april, V.S: De explosie van het Deepwater Horizon booreiland in de Golf van Mexico 10 jaar geleden doodde 11 arbeiders en veroorzaakte de grootste olievervuiling ooit. De verjaardag zal het beleid van Trump met het verwijt confronteren dat de veiligheidsmaatregelen die erna werden geïntroduceerd, teruggedraaid werden.

22 april, Rusland: Een referendum over de grondwetswijzigingen kan het pad vrijmaken voor president Vladimir Poetin om de controle over zijn derde en laatste termijn als president in 2024 in handen te houden.

22 apr, wereld: Bezorgdheid over het coronavirus ziet Earth Day zijn 50ste verjaardag vieren door online te gaan, waar de allereerste Digital Earth Day op de dringende bedreigingen voor de mensen en de planeet zal blijven focussen.

29 apr, ruimtevaart: Een asteroïde die groot genoeg is om de aarde te vernietigen, komt dichtbij. 1998 OR, een 1,6 km brede rots die met meer dan 30.000 km/u reist, is het grootste bekende Near-Earth Object dat in de komende twee eeuwen langs onze planeet zal razen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: