Standard & Poor’s verlaagt rating Suriname wederom 

S&P Global Ratings verlaagde op woensdag 1 april 2020 de Surinaamse overheidsrating vab ‘B’ naar ‘CCC+’ en kende een negatief vooruitzicht, waarbij S&P als belangrijkste trigger aanvoerde dat de economische schok van de pandemie en de daling van de olieprijzen de overheidstekorten en de financieringsbehoeften op een reeds verhoogd niveau zullen houden. 

Moody’s credit rating voor Suriname werd voor het laatst vastgesteld op B2 met stabiele vooruitzichten. 

Fitch’s credit rating voor Suriname werd voor het laatst gerapporteerd bij CCC met n/a (not available) vooruitzicht. In het algemeen wordt een credit rating gebruikt door staatsinvesteringsfondsen, pensioenfondsen en andere investeerders om de kredietwaardigheid van Suriname te meten, wat een grote impact heeft op de financieringskosten van het land. De credit rating van de overheidsschuld voor Suriname is opgenomen zoals die door de grote kredietbeoordelaars wordt gerapporteerd.

error: Kopiëren mag niet!