Imro Edam: “Plooien zijn gladgestreken met directie ’s Lands Hospitaal”

De plooien tussen de bond en directie van het ’s Lands Hospitaal zijn op dinsdag gladgestreken. Dit zegt de bondsvoorzitter Imro Edam aan Dagblad Suriname. Tijdens een constructief gesprek op donderdag is er ingespeeld op de nijpende issues van de bond: veiligheid rondom Covid-19 en uitbetaling van de terugwerkende kracht (twk) en prestatietoelage behorende bij het salaris. Er is thans een twk achterstand van 3 maanden. “De twk is het verschil van de 25% die de overheid maandelijks inloopt. Over de derde maand twk praten we nog niet want daarin zit het salaris en de vakantietoelage, dat is een zwaardere hap. We hebben de overheid dispensatie gegeven om aan de middelen te komen. De overige 2 maanden twk hebben we wel direct opgeëist”, vertelt Edam.

De directie en bond van het ‘s Lands Hospitaal zijn uiteindelijk overeengekomen om alvast het salaris met 1 maand twk en 1 maand prestatietoelage uit te keren. “Met die toezegging is er geen behoefte meer voor een actie”, voert Edam aan. Hij spreekt van een nauwe samenwerking met de directie. Ook omtrent de veiligheidsaspecten van het personeel zijn er geen problemen meer. Volgens Edam waren er wat onduidelijkheden over de veiligheid daar de bond hierover niet in kennis was gesteld. Vanaf woensdag is de dienstverlening op het ’s Lands Hospitaal genormaliseerd. “Het is wel van belang dat de overheid nu wel rekening houdt dat de zorg op de eerste plaats komt, vooral met Covid-19. We hebben geen ruimte meer om te hobbelen achter onze financiële middelen. De overheid dient op tijd in te komen met de tegoeden die de ziekenhuizen nodig hebben”, aldus Edam.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: