Elyah Pengel wordt ongeduldig en hoopt snel weer op het veld te staan

Elyah Pengel met een schot op doel

Het corona-virus heeft het voetbal in zijn greep. Vrijwel overal ligt de bal stil. In Suriname wachten de voetballers ook in spanning af wat er komen gaat. Elyah Pengel zei in een gesprek met Dagblad Suriname dat hij niet kan wachten om weer op het veld te staan. “Het lijkt alsof ik er ziek van wordt. Als het aan mij ligt kan de competitie vandaag of morgen van start”.

Elyah Pengel is de middenvelder van de Eerste Divisieclub Leo Victor. In de zaalvoetbalcompetitie komt hij uit voor de recordkampioen Styx KG. De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft op 15 maart een streep door alle voetbalcompetities in Suriname gezet. De maatregelen zijn nog altijd van kracht en de bond weet nog steeds niet wanneer de bal weer kan rollen. In Suriname is de situatie in het dagelijks leven niet echt vergelijkbaar met het buitenland. Er is geen sprake van totale lockdown, maar er zijn wel scherpe maatregelen genomen zoals het intreden van de avondklok.

Pengel houdt door de competitiestop zijn conditie op peil door middel van straatvoetbal of door te joggen in de buurt. Hij gaf aan dat hij soms ook een paar individuele oefeningen thuis doet. Met het intreden van de avondklok zorgen Pengel en zijn vrienden ervoor dat ze vroeg klaar zijn met voetballen zodat een ieder voor 20.00 uur thuis zit. Ook Pengel en de vrienden houden zich aan de regels van het COVID19 Managementteam en de regering. Er wordt gevoetbald met een kleine groep van niet meer dat 8 man. “ We houden het op een kleine groep en jij moet voor jezelf weten dat je jezelf beschermt door de gegeven regels van het managementteam toe te passen”. Pengel moest wel vermelden dat hij niet echt let op zijn voeding.” Als je de hele dag thuis zit krijg je steeds honger, maar daarom blijf ik in beweging om toch fit te blijven”.

Tenslotte hoopt Pengel dat de mensen een luisterend hebben aan de regels die gegeven zijn omtrent het coronavirus. “ De meesten zien de ernst ervan nog niet in”. Hij vraagt aan de samenleving om even thuis te blijven zodat alles weer de goede kant op gaat en dat we ons normaal leven weer kunnen lijden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: