Dit jaar is 1 april niet zo grappig

Elk jaar doen de media en veel particulieren weer hun best om iemand iets wijs te maken of voor de gek te houden. De bekendste grap: “Je veter is los” of “je hebt iets laten vallen” gevolgd door ”je wordt geroepen” wordt vaak gevolgd door de bekende uitdrukking: “1 april, stuur de gekke waar je wil”.

De tijd wordt genomen om een zorgvuldig een slachtoffer uit te kiezen die er met allerlei verzinsels erop uitgestuurd wordt. Op kantoren worden veel medewerkers het magazijn in gestuurd om daar de map met zoekgeraakte stukken op te halen of met de mededeling dat de baas ze dringend wil spreken.

Ook Dagblad Suriname heeft jaarlijks en met veel succes de lezers kunnen foppen. Dit jaar echter zal deze traditie worden overgeslagen. De wereld verkeert thans niet in een tijd waarin grappen gewaardeerd worden. De confrontatie met het Coronavirus is zo een harde realiteit, dat eenieder het lachen vergaat.

error: Kopiëren mag niet!