Bijna geen noemenswaardige gevallen bij de politie

Het is opvallend rustig in alle regio van Suriname. Sinds de uitbraak van het Coronavirus heeft de politie minder, je kan zeggen bijna geen inbraken, diefstallen en of overvallen. Nadat de president van Suriname de lockdown vrijdag heeft aangekondigd en daarbij maatregelen heeft getroffen om vanaf zondag 29 maart na 20.00 uur tot 06.00 uur niet op straat te begeven, zijn het aantal berovingen en andere strafbare feiten opvallend afgenomen. Er zijn hier en daar overdag kleine gevallen waaronder diefstallen uit supermarkten. 

Man verwijt Coronacrisis voor plegen van diefstal 

Zo een geval deed zich maandag in de vooravond aan de Van Idsingastraat voor. Een man heeft gepoogd een kilo zoutvlees uit de vriezer van een goed gesorteerde supermarkt te stelen. De alerte winkelier heeft de dief op heterdaad betrapt en de politie voor hem ingeschakeld. Deze winkeldief werd aan de politie overgedragen. Volgens de verdachte had hij geen geld om de inkopen te doen vanwege de Coronacrisis. In het belang van het onderzoek is deze verdachte in verzekering gesteld.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: