82 Repatrianten uit Brazilie, ongeveer 100 uit Miami

Kolonel Slijngaard van het NCCR gaf op de persconferentie vandaag aan dat er gisteren 82 passagiers uit Belem zijn aangekomen. Op Zanderij waren er wat onduidelijkheden vanwege de vaak onvolledige registratie in Belém, en daardoor waren de gemoederen bij enkelen wat verhit. De passagiers zijn na de formaliteiten vervoerd naar het KKF, waar ze werden opgevangen met voeding, drank en rust. Alle 82 personen zijn inmiddels in Overheids-quarantaine, zoals het Zorghotel, en worden voorzien van al het nodige. Op deze wijze zal de repatriatie ook worden voortgezet, maar waar dat kan wordt verbeterd wat beter kan. 

Morgen 2 april vindt de repatriëring uit Miami plaats van ongeveer 100 personen. De registratie en screening zullen vanaf het begin beter ter hand genomen worden. Het lastige is, dat men in het buitenland afspraken maakt met de repatrianten, maar die zijn alweer vergeten wanneer ze eenmaal hier geland zijn. Dat maakt de afhandeling lastiger. Zo krijgt men een Quarantaine-bandje om, en die moet aan de arm blijven tot na de quarantaine. De artsen bepalen wanneer die voorbij is. 

De komende week wordt meer info over de repatriatie uit Nederland verstrekt. Belangrijk is, dat iedereen die dat wil, ook terugkomt, maar pas wanneer wij ready daarvoor zijn in Suriname.

In totaal zijn er 1131 aanvragen voor repatriatie geweest, dus die data komt wel goed naar binnen.

error: Kopiëren mag niet!