134 nieuwe coronadoden in Nederland

Het afgelopen etmaal zijn er 134 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee komt het totaal uit op 1173, zo meldt het RIVM.

Onder de sterfgevallen zijn twee personen onder de vijftig jaar. Beiden hadden volgens het RIVM te kampen met ‘ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.’

Het RIVM benadrukt dat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD’en. Daarom is het aantal gemelde gevallen niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Volgens het RIVM lijkt Noord-Brabant over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de andere provincies is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

447 mensen werden de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen. Het aantal positief geteste personen staat nu op een totaal van 13.614. De afgelopen dag kwamen er 1019 bij. Omdat niet alle patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: