Uitvaartverzorger: “Maatregelen rondom Coronavirus strikt opvolgen”

In gesprek met Dagblad Suriname roept Robert Wijngaarde de samenleving op om alle maatregelen, die getroffen zijn rondom het Coronavirus, strikt op te volgen. Uitvaartverzorging Wijngaarde verzorgt al meer dan 20 jaar uitvaartdiensten. “Het is elke dag druk hier”, geeft hij aan. “Voor de nabestaanden zijn de restricties natuurlijk niet even leuk. Zo heb je bijvoorbeeld hele grote families. Of iemand had veel vrienden, dan is het natuurlijk niet leuk als er maar 10 personen mogen samenkomen. Bij het mortuarium zijn er ook strenge regels, stelt hij. Maar 2 personen per overledene mogen de spullen leveren of een bezoek brengen. De meeste diensten vinden nu thuis plaats. Het is voor de nabestaanden een zware periode en al leg je ze uit over de restricties en regels, kan het soms een beetje moeilijk gaan. Maar de maatregelen moeten strikt gevolgd worden. Wij hopen natuurlijk dat het niet lang duurt. Laten wij bidden dat Suriname bespaard blijft, want we zien dat in Europa en Amerika de situatie ernstig is.” Wijngaarde roept ook eenieder op om de “avondklok” te respecteren. “Op facebook zag je dat er nog van die koppige mensen zijn, die bewust op straat waren en de politie moest optreden. Laten wij dat achterwege laten”, aldus Robert Wijngaarde van de Stichting Uitvaartverzorging Wijngaarde.

SAM

error: Kopiëren mag niet!