T&T heeft eerste gevallen van ‘lokale verspreiding’ – COVID-telling bereikt 82

De Chief Medical Officer van het Ministerie van Volksgezondheid zegt dat de twee laatste COVID-19-positieve slachtoffers de eerste gevallen van ‘lokale verspreiding’ lijken te zijn.

Dr. Roshan Parasram zei dat meer van dergelijke gevallen in de komende dagen kunnen worden verwacht en dat het voor de bevolking van cruciaal belang was om het beroep van de autoriteiten op te volgen en thuis te blijven om de verspreiding te helpen vertragen.

Vanaf vanochtend had het land drie sterfgevallen geregistreerd, en 82 19-positieve gevallen van COVID. De drie sterfgevallen waren allemaal mannen boven de 70 jaar. Drie van de gevallen zijn in Tobago. Twee hebben deze Tobago-slachtoffers zijn door het schip van de kustwacht naar Trinidad gebracht, een vier uur durende reis. De derde, die ernstig is, is nog steeds in Tobago en er worden voorbereidingen getroffen voor zijn behandeling.

Het airliften van patiënten uit Tobago wordt overwogen.

Tijdens een persbriefing vanochtend zei Parasram dat er sinds de eerste geïmporteerde COVID-19 zaak op 12 maart meerdere geïmporteerde gevallen zijn geweest.

“Nadat de importfase voorbij is en we nog steeds grotendeels geïmporteerde gevallen ontvangen, zouden we gevallen zien die primaire en secundaire contacten zijn van degenen die positief of verdacht zijn en we hebben ook weinig van die gevallen gehad… vrouwen en echtgenoten van degenen die besmet zouden zijn geweest”.

Hij vertelde de burgers dat de volgende zinsnede van de epidemie meestal laag volume lokale verspreiding is “en in de afgelopen 24 uur hebben we twee gevallen ontvangen, een in Tobago en een in Trinidad…”.

Hij zei dat de autoriteiten nog steeds wachten op de artsen om terug te gaan naar de bron om uit te sluiten dat er geen link was met het vorige geval of er was geen geschiedenis van reizen of contact met een reiziger.

“Maar als we beide gevallen van bovenaf bekijken, lijkt het erop dat deze gevallen heel goed onze eerste gevallen van lokale verspreiding kunnen zijn.

Wat is lokale verspreiding?

Dr. Parasram onderscheidde lokale verspreiding van gemeenschapsverspreiding.

Hij zei: “Lokale verspreiding wordt verwacht direct nadat je import hebt gehad, wat betekent dat iemand niet verbonden is en ik sprak over verborgen gevallen, wat betekent dat je symptomen had kunnen uiten, je huis verliet, naar een supermarkt ging en in nauw contact stond met iemand die je niet zou hebben gekend, en die persoon ontwikkelde nu symptomen… dat is wat we een lokaal geval of verborgen geval noemen.

Hij zei dat er de komende dagen nog een paar lokale gevallen zouden zijn.

De verspreiding van de Gemeenschap, zei hij, betekent een groot aantal lokale gevallen die zich over een groot deel van de bevolking verspreiden.

“We zijn nog niet in het stadium van gemeenschapsverspreiding, maar we zien wel een paar gevallen van lokale verspreiding… die normaal gesproken deel uitmaken van de epidemie-evolutie”.

Het is aan ons

De Minister van Gezondheid Terrence Deyalsingh zei dat zoals bij 10a.m vandaag, 539 tests werden gedaan en het land vier nieuwe gevallen van COVID 19 had geregistreerd.

Negenenveertig van de gevallen kwamen uit één bron – de passagiers van het cruiseschip die uit Guadeloupe terugkeerden.

Hij zei dat de ‘casebelasting’ van het land 62,4 per miljoen bedroeg en het wereldwijde gemiddelde 102,29 per miljoen.

“We zijn iets meer dan de helft van het wereldwijde gemiddelde en dit aantal gaat stijgen”, zei hij.

Hij zei dat de komende twee weken cruciaal zouden zijn voor het land, en veel hing af van hoe de mensen reageerden op de stay-at-home order.

“Elke verordening heeft tot nu toe als enige doel om de individuen, de ouderen en de familie van de gezondheidswerkers te beschermen. We smeken de mensen vanaf vanmorgen dat de enige oplossing is om thuis te blijven, om veilig te blijven”.

63 quarantaine in Tobago

Tijdens de persconferentie in de haven van Spanje hebben de autoriteiten in Tobago een verklaring afgelegd waarin wordt bevestigd dat het derde positieve geval van COVID-19 op het eiland is geregistreerd.

Het individu is sindsdien geïsoleerd en wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Dit zijn de cijfers in Tobago.

– Aantal monsters dat bij het laboratorium van het Caribbean Public Health Agency (CARPHA) is ingediend om op COVID-19 te testen = 31

– Aantal monsters dat positief is getest = 3

– Aantal resterende personen in de quarantainevoorzieningen van de afdeling = 63

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: