RIVM meldt fors meer doden en ziekenhuisopnames

Het RIVM heeft met 175 doden in het afgelopen etmaal fors meer doden gemeld, waardoor het totale dodental nu op 1039 komt. Het is het grootste aantal gemelde doden tot nu toe. Ook het aantal ziekenhuisopnames steeg flink, met 722. Het RIVM benadrukt wederom dat het aantal opnames en doden minder snel toeneemt dan zonder maatregelen valt te verwachten.

Gisteren meldde het RIVM 93 doden en 507 ziekenhuisopnames. Het RIVM schrijft dat niet alle doden en opnames in de afgelopen 24 uur hebben plaatsgevonden, waardoor de cijfers per dag kunnen schommelen.

In Noord-Brabant lijkt het aantal ziekenhuisopnames over de piek heen, maar in Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal opnames toe.

845 mensen testten positief op het coronavirus, waarmee het totaal aan bevestigde besmettingen op 12.595 komt. Het werkelijke aantal zieken is hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest vanwege een gebrek aan testcapaciteit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: