PAHO/WHO projecteert 1.400 coronavirusgevallen voor Guyana 

Terwijl Guyana’s bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus ziekte (COVID-19) blijven op negen na bijna drie weken sinds de eerste werd bevestigd, onthulde de Minister van Volksgezondheid Volda Lawrence gisteren dat het wordt voorspeld dat het land maar liefst 1.400 zou kunnen registreren, en ze verzekerde dat de nodige maatregelen worden uitgevoerd om de situatie te beheersen.

Lawrence deed de onthulling gistermiddag tijdens een persconferentie op de Politie Trainingsschool, Eve Leary, waar ze ook onthulde dat twee van de besmette personen nu patiënten van de Intensive Care Unit (ICU) zijn.

“…We hebben het PAHO [Pan American Health Organization] model gebruikt om het aantal geprojecteerde gevallen voor Guyana te bepalen, dat staat op 1.400…,” zei ze, voordat ze toevoegde dat de PAHO/WHO [World Health Organization] Epidemiologische profielprojecten hanteert dat ongeveer 81% van de gevallen van het land matig zal zijn, 14% ernstig en 5% kritisch. “Dat is wat we gebruiken om onze paraatheid en reactie te modelleren,” zei ze. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: