Nog een aanhouding in zaak Dion Beeldstroo

Kapitale Delicten heeft op zaterdag 28 maart de 18-jarige Ricardo N. aangehouden en in verzekering gesteld ter zake poging tot diefstal middels geweld thuis bij de moordverdachte Vidjay J.(18). Ricardo zou samen met de doodgeschoten Dion Beeldstroo zijn uitgelokt door Vidjay om een beroving thuis bij hem te plegen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat Vidjay twee huurmoordenaars had ingezet om zijn ouders te vermoorden, echter is het plan mislukt. Ten tijde van de beroving was de moeder van Vidjay en zijn jongere zus thuis. Toen zij de daders zagen, zijn zij weggerend. De roof werd dus niet voltooid. Op zijn beurt chanteerde Beeldstroo de verdachte Vidjay dat hij naar de politie zou stappen en dat hij de sterke arm de waarheid zou vertellen. Indien Vidjay dat niet wenste, moest hij hem zwijggeld betalen. Deze zaak kwam aan het licht nadat op dinsdag 28 januari het ontzielde lichaam van Beeldstroo aan de Zwampweg werd aangetroffen. Enkele dagen daarna meldde de getuige T.P. zich aan bij de politie. T.P. was op die dag samen met Vidjay aan de Zwampweg toen Vidjay plotseling het vuur opende op Beeldstroo. Advocaat Maureen Nibte staat de deze getuige en de verdachte Ricardo juridisch bij. Zij bevestigde desgevraagd de aanhouding van Ricardo aan Dagblad Suriname. Zij benadrukt dat de getuige niet als verdachte wordt getypeerd. Vidjay is door de politie opgespoord en aangehouden na de verklaringen van de getuige. Tijdens het verhoor heeft Vidjay bij de politie bevestigd dat hij zijn moeder heeft vergiftigd. In het belang van het onderzoek blijft Vidjay en Ricardo in arrest.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: