Militair in mishandelingskwestie in vrijheid gesteld

De militair Ch.S. die onlangs was aangehouden en in verzekering gesteld ter zake mishandeling van een 7 maanden oude baby, is bij de voorgeleiding in vrijheid gesteld. De MP kreeg op woensdag 18 maart een klacht binnen over deze militair. Een moeder van een zuigeling heeft bij de MP aangegeven dat de verdachte haar oom is die haar kind van 7 maanden oud enkele vuistslagen aan het hoofd heeft toegebracht met als gevolg dat haar kind was opgenomen in het Academisch Ziekenhuis. Volgens de aangeefster was er dinsdag een woordenwisseling ontstaan tussen haar en de militair Ch.S., welke uitmondde in een handgemeen. De militair verklaarde dat hij zijn nichtje inderdaad na een woordenwisseling heeft geduwd met als gevolg dat zij en haar baby kwamen te vallen. De verklaring door de moeder dat de militair vuistslagen aan haar kind althans aan het hoofd heeft toegebracht is volgens de militair bezijden de waarheid. De alleenstaande moeder verklaarde dat haar kind hoofdletsels heeft opgelopen en voor een dag was opgenomen in het ziekenhuis. Zij was radeloos en stapte toen naar de MP en deed haar relaas. De militaire politie heeft de verdachte in kwestie na afstemming met de auditeur-militair in verzekering gesteld. Intussen is het kind ontslagen en verkeert buiten levensgevaar. Rekening houdende  met al deze feiten en omstandigheden is de militair in kwestie in vrijheid gesteld.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: