Einde van de maand thuis zitten zonder inkomsten

Met de partiële lockdown, avondklok en de andere verscherpte maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zitten nu aan het einde van de maand veel personen met weinig of helemaal geen inkomsten. Het overgrote deel van het personeel van bouwmaterialen-, eet-, kleding en andere winkelzaken is sinds 13 maart thuis geplaatst.

“Ik werk al een paar jaren bij een bouwmaterialenzaak en ik verdien niet veel daar. Maar met een extra bijbaantje hier en daar als tuinman kan ik alsnog genoeg centen hebben om de maand te overbruggen. Nu ben ik alleen afhankelijk van de tuinschoonmaak, want mijn werkgever van de bouwmaterialenzaak weigert mij te betalen”, zegt John. Hij stelt bij veel zaken gezien te hebben dat de eigenaren, de spullen zelf aan het verkopen zijn.

Rita is werkzaam bij een rotishop en zegt dat sinds de verplichting van eetzaken om alleen meeneem- en deliveryservice te bieden, de klantentoeloop naar de zaak minder werd. Uiteindelijk besloot haar werkgever haar voorlopig zonder betaling thuis te plaatsen, totdat deze maatregel van de districtscommissaris wordt teruggedraaid. “Liever was ik bij lantie. Dan kon ik rustig thuis zitten en mijn geld eind van de maand ontvangen. Nu moet ik iets anders zoeken om te verdienen, maar dat gaat ook moeilijk omdat de meeste zaken nu arbeiders weigeren of gesloten zijn”, stelt Rita. Veel handelszaken zijn gesloten. De burgerij die dagelijks moet hosselen om eten op tafel te zetten, kijkt uit naar hulpmaatregelen vanuit de overheid.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: