Thuis zitten maakt dik

De sportscholen zijn dicht, uitgaan is geen mogelijkheid meer, werknemers zijn verplicht thuis gezet en/of werken vanuit huis en er is een avondklok voor twee weken ingeluid. Dat betekent dat veel mensen nu thuis zitten en andere alternatieven moeten zoeken om het lichaam gezond te houden. “Het is nog steeds mogelijk om overdag buiten te wandelen, zolang je grote groepen kunt vermijden. Je gaat fietsen of wandelen. Dat moet je echt elke dag doen, want dan doe je in ieder geval iets. Je hoort steeds het advies over handen wassen, maar lichaamsbeweging wordt nergens genoemd”, zegt Juanito. Als sporter houdt hij zijn lichaam altijd in conditie en weigert hij dus de hele dag thuis te zitten en zo pondjes bij te komen. “Ik ben werkzaam bij een bankinstelling, maar de directie heeft besloten om bepaalde groepen mensen uit veiligheids- en gezondheidsoverwegingen thuis te zetten. Mijn vrouw houdt van lekker koken en mij te verwennen ermee. Dus lekker eten ga ik niet weigeren”, zegt Juanito. Over het algemeen bewogen veel personen al voor de lockdown heel slecht. De gezondheidsrisico’s voor wat hart- en vaatziekten betreft, lopen hiermee verder op. Doordat men helemaal niet uit huis gaat, bewegen ook kinderen heel slecht. “Ik heb een trainingset en een waist trainer gekocht om thuis zelf aan fitnesstrainingen te doen en zo te letten op mijn figuur. Maar ik geef wel toe. Ik hou van lekker eten”, zegt Susan. Zij was een frequente bezoeker van de gym, maar kan dat nu niet meer doen.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: