Militair aangehouden in kwestie Paranam

De militaire politie heeft donderdag de militair Ronny S. in verzekering gesteld. Hij heeft het illegaal jachtgeweer aan de bewaker Marcel A. verstrekt, waarmee Marcel op de verdachte Delvano Aloeboetoe afgelopen woensdag in de vooravond heeft geschoten op het terrein van schrootbedrijf Cobo te Paranam. 

Uit het politioneel onderzoek blijkt dat er vaker diefstallen werden gepleegd bij het bedrijf, waar schroot is opgeslagen. Woensdag in de vooravond zag de wachter van het bedrijf Aloeboetoe en nog een andere man op het bedrijfsterrein. Het vermoeden bestaat dat zij van plan waren om goederen weg te nemen van het terrein. 

De wachter Marcel, die een illegaal jachtgeweer bij zich had, schoot daarmee in de richting van Aloeboetoe en zijn comparant. Het afgevuurde schot raakte Aloeboetoe, met als gevolg dat hij ter plaatse het leven heeft gelaten. De wachter is naderhand door personen uit de menigte, die het bedrijfsterrein binnendrong, zwaar mishandeld. Hij ligt ter verpleging in een ziekenhuis. De mensen kwamen in opstand en hebben bedrijfsbezittingen in brand gestoken na de dood van Aloeboetoe. Ook werden medewerkers van het bedoeld bedrijf mishandeld. Hangende het onderzoek is de wachter in verzekering gesteld. Hij wordt onder andere verdacht van doodslag en illegaal vuurwapenbezit. Op de vragen van de politie verklaarde de bewaker dat hij het wapen van de militair Ronny ter bruikleen had. In het belang van het onderzoek werd ook de militair aangehouden en de zaak werd overgedragen aan de MP. Petrus Wasimin, hoofd van de Recherche van de Militaire Politie, bevestigt de aanhouding van de militair. Kapitale Delicten is bezig met het onderzoek. De verdachten die de bedrijfseigendommen in brand hebben gestoken worden opgespoord. Het lijk van Aloeboetoe is ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek duurt voort.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: