Indiase politie zet traangas in

De politie in het westen van India heeft traangas ingezet om een menigte van zo’n vijfhonderd arbeidsmigranten uiteen te jagen. De migranten betoogden tegen de lockdown, die in ieder geval tot half april van kracht zal blijven. Zij gooiden onder meer met stenen naar de agenten.

De lockdown, die alle 1,3 miljard inwoners van India verplicht om binnenshuis te blijven, treft de honderdduizenden arme arbeidsmigranten in India hard. Velen zijn hun baan kwijtgeraakt en keren terug naar hun dorp op het platteland. Zij lopen langs verlaten snelwegen, soms met kleine kinderen aan de hand, schrijft persbureau Reuters.

India heeft tot nu toe 1071 besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Van hen zijn er 93 overleden. Deze aantallen zijn laag in vergelijking met Italië, China en de Verenigde Staten, maar gezondheidsfunctionarissen in New Delhi waarschuwen ervoor dat de komende weken een grote toename wordt verwacht, die de zorg in India zwaar onder druk zal zetten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: