Dodental Iran en Spanje gestegen

Het aantal coronadoden in Iran is met 117 nieuwe gevallen gestegen tot 2757. Dat heeft het Iraanse ministerie van volksgezondheid vandaag meegedeeld aan de staatstelevisiezender. Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus is in één etmaal gestegen van 38.309 naar 41.495. Iraniërs is opgeroepen thuis te blijven. Na Italië, Spanje en China telt Iran het hoogste aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus.

Iran heeft te maken met aangescherpte Amerikaanse sancties waardoor het land moeilijk aan medische hulpmiddelen kan komen. Zondag beschuldigde de minister van buitenlandse zaken, Javad Zarif, op Twitter de Verenigde Staten van oorlogsmisdaden.

President Vladimir Poetin van Rusland heeft vrijdag tijdens de digitale G20-top bij zijn buitenlandse collega’s ervoor gepleit het sanctieregime tegenover Iran om humanitaire redenen op te heffen om zo ‘de wederzijdse levering van medicijnen, voedsel, apparatuur en technologie te vergemakkelijken’. Maar Washington houdt voet bij stuk.

Dodental in Spanje met ruim 800 gestegen
Het aantal overledenen aan het coronavirus in Spanje is opgelopen tot 7340, ten opzichte van 6528 gisteren. Dat heeft het Spaanse ministerie voor volksgezondheid bekendgemaakt. Het aantal besmettingen is met ruim 6000 toegenomen, van 78.797 op zondag tot 85.195 vandaag.

Zo’n 12.298 Spaanse zorgwerkers zijn positief getest op coronavirus. Dat heeft Maria Jose Sierra, plaatsvervangend hoofd van de medische noodcommissie van Spanje, vandaag gezegd tijdens een persconferentie. Dat betekent 14% van de 85.195 coronagevallen die Spanje telt.

%d bloggers liken dit: