Bemanningsleden Nederlandse onderzeeboot positief getest op corona

Een aantal bemanningsleden van de Nederlandse onderzeeboot Zr. Ms. Dolfijn is positief getest op besmetting met het coronavirus. Dat meldt dagblad Tubantia maandag op zijn site. Een woordvoerder van de Koninklijke Marine heeft het bericht bevestigd, aldus de site. De onderzeeër nam deel aan een oefening op de Atlantische Oceaan en is nu onderweg naar Nederland.

Vijftien van de 58 opvarenden hadden lichte griepklachten. Ze zijn afgelopen weekeinde in de Britse marinebasis Faslane in Schotland getest op besmetting met het coronavirus. ‘Uit die tests is nu gebleken dat acht personen corona hebben of hebben gehad’, aldus de woordvoerder van de Koninklijke Marine tegen Tubantia. ‘Bij zeven van hen zijn de klachten alweer over maar bij eentje niet.’ De Zr. Ms. Dolfijn is nu onderweg naar Den Helder. Daar wordt een quarantaineplan voor de bemanning gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!